NewspaperWood presenteert met trots het resultaat van een nieuw project in samenwerking met Van Eijk en Van der Lubbe. Diverse meubelstukken waaronder het welkomstmeubel van het nieuwe hoofdkantoor van Woonbedrijf in Eindhoven werden bekleed met NewspaperWood fineer en vertellen zo  op een poëtische wijze het verhaal rondom de geschiedenis van deze plek.

Begin 2016 is woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven (32.000 VhE) verhuisd van vier locaties verspreid over de stad naar één locatie in het centrum. Van Eijk en Van der Lubbe tekenden voor de complete inrichting van het pand. Het nieuwe kantoor is een plek die medewerkers inspireert en uitdaagt, en de efficiëntie van de dienstverlening naar klanten vergroot. Woonbedrijf is een moderne organisatie met oog voor de toekomst. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid vormen daarom een belangrijk onderdeel van de inrichting.

Op de plek waar de nieuwbouw is gerealiseerd, was decennialang het Eindhovens Dagblad gevestigd. Die historie komt op tal van plaatsen en manieren terug in het interieur van dit L-vormige gebouw, ondermeer met een ontvangstbalie die werd bekleed met NewspaperWood fineer; uiteraard gemaakt van kranten van het Eindhovens Dagblad. Om het project te realiseren werkte NewspaperWood intensief samen met interieurbouwbedrijf Gielissen Neos. Deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat NewspaperWood nu ook breder toepasbaar is in architectuurprojecten.

 Over NewspaperWood

NewspaperWood is een inspirerend verhaal in de vorm van een eigentijds materiaal: wij draaien een bestaand productieproces om en maken van papier weer hout.

NewspaperWood draagt bij aan de circulaire economie. Van restmateriaal uit de papierindustrie wordt middels een zelf ontwikkeld proces (/op maat gemaakte machine?) een hoogwaardig materiaal vervaardigd dat overeenkomsten vertoont met echt hout. Verwerkt tot fineer vertoont het materiaal een nerfstructuur veroorzaakt door ontelbaar veel lagen krantenpapier. Het unieke karakter van het materiaal wordt bepaald door zichtbare sporen van gedrukte letters, foto’s, advertenties en andere grafische elementen.

Met NewspaperWood kunnen bedrijven of merken in uiteenlopende branches zich onderscheiden op het gebied van materialisatie, design en duurzaamheid. Samen met onze klanten ontwikkelen wij onderscheidende en innovatieve toepassingen met een goed verhaal.

Over Van Eijk en Van der Lubbe

Van Eijk en Van der Lubbe zijn conceptdenkers die geen uitdaging uit de weg gaan. Experts in conceptontwikkeling, product- en ruimtelijk ontwerp. Ze creëren zinvolle ontwerpen, geven ziel en vorm aan elke ruimte of product. Voor instituten uit de culturele sector, voor bedrijven met oog voor de toekomst. Noem ze grensverleggers, smaakmakers, beeldbepalers – ze zijn het allemaal, en meer.

Over Woonbedrijf

Woonbedrijf is een Eindhovense woningcorporatie die klant gestuurd werkt. Vanuit die taak verzorgen zij een grote voorraad goede en betaalbare huurwoningen in Eindhoven en omgeving. In een buurt waar het prettig wonen is en zonder iemand uit te sluiten.

 Over Gielissen Neos

Gielissen Interiors | Exhibitions | Events is in ruim 79 jaar uitgegroeid tot marktleider in Nederland en behoort tot de top van branche gerelateerde bedrijven in Europa. Zij ontwikkelen en realiseren effectieve oplossingen voor nationale en internationale opdrachtgevers. Hun werkterrein varieert van interieurprojecten, ruimtelijke presentaties en realisatie tot evenementen en congressen. Daarbij staat het behalen van hoog rendement voor opdrachtgevers hoog in het vaandel.


Photography setting images: René van Hulst i.s.m. .Studio Boot

Photography close-ups: NewspaperWood

  • Interior Design: van Eijk v& van der Lubbe
  • Graphical Design: Studio Boot
  • Customer: Woonbedrijf
  • Project Year: 2016